facebook

Мобілізація в Україні: скільки військовозобов’язаних громадян уже забронювали від призову

Кількість військовозобов’язаних українців, які мають бронь від мобілізації, постійно зростає. За інформацією, наданою заступником міністра оборони Іваном Гаврилюком, на сьогодні в Україні близько 930 000 громадян отримали бронь від призову. Прогнозується, що до кінця місця ця кількість перевищить мільйон осіб, повідомляє 5692.com.ua.

Переведення економіки на воєнні рейки
Іван Гаврилюк наголосив на необхідності переведення економіки на воєнні рейки. Він зауважив, що наразі лише поодинокі підприємства в Україні працюють у три зміни. Це важливо для забезпечення стабільного функціонування економіки в умовах війни і підтримки обороноздатності країни.

На його думку, захист держави потребує чіткого розподілу обов’язків: одні громадяни мають воювати на фронті, тоді як інші — забезпечувати тил і працювати на оборонну промисловість. Такий підхід дозволить ефективніше використовувати наявні ресурси та забезпечити необхідний рівень підтримки військових на фронті.

Міжнародна підтримка та військова присутність Росії
Заступник міністра також звернув увагу на те, що підтримка України з боку міжнародних партнерів не збільшується і не буде збільшуватися в майбутньому. Це ставить перед країною нові виклики у забезпеченні своєї обороноздатності та мобілізаційної готовності.

Зокрема, Росія продовжує нарощувати свою військову присутність на окупованих територіях України. На початку року чисельність російських військ на цих територіях складала 440 000 осіб, наразі цей показник зріс до 600 000, і до кінця року очікується подальше збільшення до 800 000 осіб.

Джерело.