facebook

Подробиці

Українців попередили про штрафи у 51 тис. грн від ТЦК
Українці повинні сплатити штраф після 15 днів після вручення відповідної постанови. У разі оскарження покарання особа матиме на це 15 днів після повідомлення про залишення скарги без задоволення, зазначили в Мін’юсті, йдеться в матеріалі ТСН.

Військовозобов’язані громадяни, які не оновили своїх військово-облікових даних до 16 липня, отримають штраф від 17 тисяч до 25 500 гривень. У Мін’юсті розповіли, чи ця сума подвоїться у разі його несплати.

Директор департаменту Максим Кисельов зазначив, що особа має сплатити штраф не пізніше ніж через 15 днів після вручення постанови про її накладення відповідно до статті 307 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тоді як у разі оскарження ухвали — не пізніше ніж через 15 днів після повідомлення про залишення скарги без задоволення.

Крім цього, він розповів, що згідно зі статтею 308 КУпАП, у разі несплати штрафу у встановлений строк, постанову про накладення штрафу направляють для примусового виконання до органу державної виконавчої служби за місцем проживання особи, роботи або за місцезнаходженням її майна у порядку, встановленому законом.

“У порядку примусового виконання ухвали про стягнення штрафу за скоєння адміністративного правопорушення з порушника стягується подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу та зазначеної у постанові про стягнення штрафу”, – додав Максим Кисельов.

Джерело.