facebook

До чого готуватися

У липні набудуть чинності нові правила, торкнутися всіх водіїв
З 16 липня українські водії зіткнуться із новим видом перевірок. Вимагати надати документи можуть навіть на АЗС. Про це повідомляє інформаційний портал “Твоя машина”.

Ще 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію, за яким усі військовозобов’язані чоловіки зобов’язані оновити військово-облікові дані. Як відомо, 16 липня спливає 60-денний термін, виділений для оновлення військово-облікових даних військовозобов’язаними громадянами з 18 до 60 років.

З травня вони мають носити з собою військовий квиток чи тимчасове посвідчення. Зазначені документи активніше перевірятимуть співробітники Територіальних центрів комплектування (ТЦК), щоб виявляти громадян, які не оновили свої дані і тим самим порушили мобілізаційне законодавство.

Як раніше не раз пояснювали представники Міноборони, перевіряти документи у військовозобов’язаних та вручати повістки співробітники ТЦК можуть у будь-якому громадському місці.

Якщо йдеться про водіїв транспортних засобів, у них може знадобитися військовий квиток на блокпосту або на АЗС під час заправки.

Джерело.