facebook

До відома українців

В Україні змінили форму посвідчення ТЦК
В Україні досі діє військовий стан і набув чинності новий закон про мобілізацію, який багато чого змінив для громадян. Також було змінено форму посвідчення ТЦК. Про це розповідається у Телеграм-каналі.

Як відомо, під час перевірки військово-облікового документа, уповноважений ТЦК зобов’язаний назвати своє прізвище, власне ім’я та по батькові (за наявності), посаду, а також показувати посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки разом з паспортом громадянина (посвідченням офіцера, військовим квитком).

Як відомо, службове посвідчення особи, уповноваженої вручати повістки, видається з наказу відповідного керівника, головою (начальником) обласної, Київської та Севастопольської міської, районної держадміністрації (військової адміністрації), засвідчується її особистим підписом та скріплюється гербовою печаткою.

Таке посвідчення є дійсним на території адміністративно-територіальної одиниці, на яку поширюється юрисдикція відповідної місцевої держадміністрації (військової адміністрації), головою (начальником) якої видано посвідчення, у разі пред’явлення паспорта громадянина України (посвідчення офіцера, військового квитка).

Також затверджено його нову форму. Нижче можна ознайомитись, які поля мають бути заповнені у цьому посвідченні.

 

Джерело.