facebook

“Демобілізації в Україні не буде”, – мольфар Макс Гордєєв

Мольфар Макс Гордєєв в інтерв’ю УНІАН розповів, чи можливе заморожування війни найближчим часом, чи буде демобілізація, а також про те, які ще міста в Росії підуть під воду.

Багато експертів говорять про те, що ось-ось закінчиться війна в Україні. Існує думка, що Америка повинна зробити щось таке, що окупанти самі почнуть тікати з наших земель. А ви що думаєте з цього приводу?

Я не можу сказати, що ми вже майже на березі. У нас є проблема, пов’язана з корупцією, яка і привела нас до затяжної війни. Я вам більше скажу: з тими грошима, які нам уже дали інші країни, ми б могли давно завершити війну, але більшу частину цих грошей просто роздеребанили.

Тому питання щодо закінчення війни краще ставити чиновникам, але не президенту Володимиру Зеленському. До нього я, до речі, відчуваю позитивні вібрації, тому що він уже багато чого зробив для України і ще робитиме.

Чи може ця війна бути заморожена?

Якщо розглядати заморозку війни, як зупинку нападу на нас, то так. А загалом – ні. Поки що я бачу, що може бути невелика пауза, але доти, доки Росія не накопичить потрібну кількість зброї, щоб знову напасти.

Не секрет, що нам необхідні Patriot і F-16 для захисту повітряного простору. Чи отримаємо ми їх, щоб відбивати ще більше атак ворога?

Ми їх отримаємо трохи пізніше, ближче до кінця літа. Я бачу, що деякі вже приїхали або навіть працюють, але є нюанс. Але я б не хотів про це говорити, тому що росіяни за нами слідкують навіть у соціальних мережах, тому в цілях безпеки для України краще утримуватися від цієї теми.

Ви думаєте, чому зараз збільшилася кількість прильотів по Західній Україні? Тому що якась людина “злила” інформацію про те, що там знаходиться велика кількість зброї. Росіяни намагаються знайти ці склади, бомблять її. Уся Західна Україна перебуває в серйозній небезпеці.

Давайте тепер поговоримо про міста, які найбільше потерпають від російської агресії. Розкажіть, куди буде цілитися РФ найближчим часом?

Ситуація в Харкові залишається дуже важкою. Найближчі місяць там будуть постійні прильоти, зокрема й в області. Тому розслаблятися не можна. Важкий час буде і для Сум та області. Наші військові відбивають атаки ворога, але люди там уже пониклі.

Обстріли триватимуть і в Запоріжжі. Бачу, що окупанти намагатимуться прориватися. Але я б радив заспокоїтися жителям міста, тому що окупації міста я поки що не бачу.

Складна ситуація зберігається в Кам’янському, Дніпропетровської області. Бачу, що росіяни наноситимуть удари по парках, школах і садочках. Тому бережіть дітей. Окупанти цілитимуться в місця, де є електростанції або гідростанції. Будуть обстріли житлових будинків і тих місць, де поруч діти.

Ще одна обговорювана тема – демобілізація в Україні. Усі розуміють, що військовим, які перебувають на фронті вже досить давно, потрібен відпочинок. Чи знайдеться їм заміна?

Як би військові не хотіли демобілізуватися, їх ніхто не відпустить поки що. Якщо говорити про законопроект про мобілізацію, де є пункт про демобілізацію, то він у деяких моментах не сходиться з Конституцією України.

А чи може бути таке, що всі жінки стануть військовозобов’язаними?

Ні, такого не буде.

Чи може бути створено якийсь реєстр, де буде інформація абсолютно про всіх жінок і чоловіків призовного віку?

Теж ні, наша влада фізично не зможе цього зробити. Навіть якщо нам скажуть, що буде загальна мобілізація, то, насправді, їм це не вдасться. Тому що знайти абсолютно всіх все одно не зможуть. Вони що, будуть виламувати двері в кожну квартиру?

До речі, деякі астрологи говорять про те, що диктатор Володимир Путін уже помер. Ви згодні з ними?

Я думаю, що Путіна може вбити тільки старість. Даю 100% гарантію, що у нього дійсно є двійники, але на троні справжній Путін. Я бачу, що були можливості його вбити, ще у 2022 році, але цього не зробили. Зараз Путін ховається і намагається не зустрічатися з людьми.

Нещодавно в Орську прорвалася дамба. Які ще російські міста можуть піти під воду?

Постраждати можуть міста, де є вода – озера, річки тощо. Тобто може підніматися рівень води.

Джерело.