facebook

“У цих областях можуть запровадити графіки відключення світла вже сьогодні”: в Укренерго зробили заяву

Цього ранку Росія завдала чергового терористичного удару по цивільних об’єктах в Україні. Обстрілу зазнали багато областей у різних частинах країни.

Як інформує ” Today.ua”, на Львівщині ворог сьогодні атакував об’єкти енергетики та підземні газові сховища. В Одеській та Запорізькій – високовольтні підстанції. Наразі фахівці займаються їх ремонтом.

На Київщині терористам вдалося повністю знищити Трипільську ТЕС.

“Ворожими ракетами та дронами були пошкоджені підстанції Укренерго та об’єкти генерації в Одеській, Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях”, – повідомили у компанії.

Найскладніша ситуація, як і раніше, у Харкові. Сьогодні це місто знову стало однією з головних цілей росіян. Вранці ворог завдав по ньому щонайменше дев’ять ударів балістичними ракетами.

Після обстрілів у місті зупинилося метро, проте незабаром його вдалося знову запустити

У зв’язку з цим Укренерго запровадила у регіоні графіки відключення електрики до 14 квітня. Однак у компанії уточнили, що графіки чисто номінальні – через масштаби пошкоджень енергосистеми області світло може пропадати й в інший час.

Також в Укренерго зазначили, що відключення світла можуть відбуватися сьогодні ввечері й в інших регіонах, що постраждали від обстрілу. Очікується, що це може відбуватися в період з 19:00 до 21:00, коли навантаження на мережі є найбільшим.

У Вінницькій, Дніпропетровській та Донецькій областях через падіння уламків було пошкоджено повітряні лінії електропередачі. Укренерго повідомила, що на Донеччині залишаються без світла близько 45 тисяч абонентів, тривають відновлювальні роботи.

Джерело.