facebook

У регіонах, де почали діяти жорсткі карантинні обмеження, вакциновані від COVID-19 українці почали заробляти на тих, хто ще не щепився. Мережу заповнили оголошення від тих, хто має сертифікат про вакцинацію, з пропозицією купити в магазинах все необхідне для тих, у кого його немає. Вартість послуги різна: є пропозиції як за 99 грн, так і за 150 грн.

“Якщо у вас немає зеленого сертифіката COVID-19 і ви не можете потрапити до торгового центру, кафе, ресторану тощо… щось купити, а може, купити щось за кордоном… можете відправити виконати це завдання того, у кого цей сертифікат є. Наприклад, мене. Сертифікат у Дії, 2 вакцини Pfizer. Вартість послуги 100 грн”, – пропонує Володимир із Кривого Рогу.

 

Як інформує “Obozrevatel”, втім є “ковідні кур’єри”, які пропонують свої послуги на дуже обмеженій території. Наприклад, Ірина готова піти до будь-якого магазину лише на правому березі Дніпра. За роботу бере 100 грн/година плюс оплата проїзду.

До речі, схоже, що бізнес у неї йде добре: замовлення бере переважно за попереднім записом, а ще надає інформацію про наявність вільних місць. “Телефонуйте, на найближчі 3 дні залишилося небагато місць”, – повідомила вона 20 жовтня.

 

А є ще й спеціалізовані покупці – вони працюють лише в конкретних магазинах. “Піду за покупками в “Епіцентр”, “Нову Лінію”. За Вашим списком скуплюся в будівельних магазинах. Вартість 150 грн”, – обіцяє Андрій із Дніпра.

 

На карантині заробляли й раніше

Заробіток на карантинних обмеженнях– явище не нове. По суті, походи в магазини за покупками для невакцинованих стали розвитком ідеї, яка приносила гроші господарям собак під час першого жорсткого локдауну на початку 2020 року.