facebook

Синоптики зробили невтішний прогноз

Перший тиждень квітня прийшов в Україну з теплою та сонячною погодою, але незабаром очікуються опади – дощі з грозами, а іноді й сніг, вже з 9 квітня. Про це свідчать дані опубліковані на порталі Ventusky.

Попри весняне тепло, опади повернуться до України вже 9 квітня. У вівторок о 15:00 дощі очікуються на півночі країни, а на Закарпатті, на Івано-Франківщині та на Буковині – грози. Також очікується дощ у Ковелі та Луцьку.

О 18:00 9 квітня дощі поширяться також Житомир, Хмельницький та Суми. Ближче до 21:00 опади досягнуть Харкова. А 10 квітня, у середу, очікуються безосадкові умови.

Проте 11 квітня, у четвер, з 09:00 опади розпочнуться із заходу, сильні зливи очікуються у Львівській області. Ближче до вечора дощі досягнуть центральних регіонів, Житомира та Вінниці. О 18:00 у Карпатах прогнозується сніг.

12 квітня, у п’ятницю, опади розпочнуться вночі. Вестерн області, включаючи Волинську та Рівненську, пройдуть день із дощами. Фронт з опадами, який був у Житомирській області 11 квітня, рушить далі країною і досягне Києва з сильною зливою о 06:00. У цей час Карпати буде засипано снігом, а о 18:00 опади очікуються також у Вінниці, тоді як у Києві продовжиться дощ.

Раніше українські синоптики спрогнозували, що на початку квітня на Україну чекає незвичайне потепління, спричинене повітряними потоками з південного заходу, які приносять тепле повітря з району Балкан та Середземномор’я. У цей час подекуди очікуються різні опади, включаючи можливі грози.

Однак до середини тижня очікується невелике похолодання. Однак до вихідних шляхом приходу нового потоку субтропічного повітря, температура повітря почне підвищуватися.

Джерело.