facebook

Що вигадали депутати

Нардепи пропонують покарання для ухилістів у вигляді підвищення штрафів
У Верховній Раді перебуває законопроект про мобілізацію громадян. Вже кілька місяців до нього вводять коригування. І ось що придумали депутати як покарання для тих, хто ухиляється від призову на військову службу. Про це повідомляє Телеграм-канал “Реальний Київ”.

Деякі депутати зазначають, що підвищення розміру штрафів для ухилістів буде ефективнішим за блокування рахунків, про це стверджує заступник голови комітету Ради з питань національної безпеки.

«Я не вважаю, що блокування рахунків буде дієвою нормою для того, щоб людей залучити до військкоматів. А ось те, що воно вплине негативно на економіку, ми зараз бачимо», — вважає Чернєв.

Він додав, що дехто вже почав знімати кошти з рахунків, навіть до того, як за проект закону проголосували. Тому навряд це буде реально дієвою нормою.

У законі є три-чотири основні норми, а не лише обмеження, на які звертають увагу всі. Перше – це демобілізація. Друге – це демобілізація законом чи рішенням ставки. Третє, це питання щодо наглядачів за людьми з інвалідністю, і що з ними робити. І четверте, це обмеження, зокрема, це електронний кабінет, і повістка електронною поштою через електронний кабінет», – розповів Івченко.

За його словами, це чотири основні речі, які зараз обговорюються у законопроекті.

Депутат додав, що з обмежень виключили блокування рахунків, «бо влада може, в принципі, робити це нормативно-правовими актами Національного банку». Також попередньо зняли обмеження щодо користування автотранспортом.

 

Джерело.