facebook

Не забудьте перевести годинники: коли Україна переходить на літній час в 2024 році

Медики радять підготуватись до цього періоду заздалегідь, оскільки перехід на літній час часто викликає проблеми зі здоров’ям

Незабаром в Україні відбудеться перехід на літній час. У 2024 році переводити годинник потрібно в ніч з 30 на 31 березня о 3 ранку на годину вперед.

У цей день на сон зменшиться на 1 годину, тому потрібно спланувати свій розпорядок заздалегідь.

Щоб не нашкодити своєму організму, рекомендується добре висипатись і харчуватися, тоді перехід на інший час буде непомітним.

Особливо варто бути уважними тим, хто планує цього дня подорож, адже 31 березня весь транспорт курсуватиме вже за літнім часом.

Медики радять підготуватися до цього періоду заздалегідь, оскільки перехід на літню пору часто викликає проблеми зі здоров’ям. Українцям доводиться звикати спати на годину менше, а на роботі підлаштовуватись під новий графік та встигати закінчувати робити свою роботу на годину швидше.

Фахівці рекомендують починати готуватися за два тижні до переведення стрілок, щоб уникнути загострення хронічних хвороб, недосипання та депресій. Протягом цього періоду варто поступово зрушувати час підйому на годину раніше, планувати справи та уникати перенапруги.

Джерело.