facebook

В Ірпені під Києвом у приватному дитячому садочку побилися директорка та вихователька. Все відбувалось на очах у малюків.

Конфлікт між жінками виник через гроші. Коли батьки побачили відео з камер спостереження, почали масово забирати дітей із закладу, йдеться у сюжеті “Вікна-Новини” на каналі СТБ (щоб подивитись відео, доскролльте до кінця сторінки).

Що сталося у садочку

Скандал спалахнув в одному з приватних дитячих садочків в Ірпені – місті-супутнику Києва. Директорка закладу та вихователька влаштували бійку у присутності малюків. Це сталося ще 9 грудня, але розголосу інцидент набув лише зараз.

У садочку є камери спостереження, які пишуть і відео, і звук. Одна з камер і зафіксувала сварку жінок із застосуванням сили.

Чутно, що вони голосно кричать одна на одну, але слів не розібрати. Натомість чітко видно, що директорка і вихователька завдають одна одній ударів. У якийсь момент між ними пробігла маленька вихованиця, але це їх не зупинило. Розняла жінок кухарка, яка просто у фартусі вибігла їх утихомирити.

Що кажуть вихователька і директорка
Вихователька Інна відмовилась на камеру поспілкуватись із журналістами. Однак телефоном розповіла, що вважає себе потерпілою. Конфлікт виник через гроші. Вона працює без оформлення, і директорка відмовилася видавати їй зарплату – 17 тис. грн. Чому саме не захотіла віддати зароблені гроші підлеглій, невідомо.

За словами виховательки, у розпал сварки директорка першою на неї напала: “Вона (директорка. – Ред.) підійшла до мене впритул і закричала, вимовляючи нецензурне слово. Я її від себе відсторонила, після чого вона мене почала бити”.

Потім відбивалась вже Інна. Вона зізналась, що бачила – поруч діти. Але свідомо лишилась у кімнаті, бо хотіла, аби сварка потрапила на запис камери відеоспостереження.

З директоркою Оксаною теж вдалося поговорити лише телефоном. Та заявила, що нібито не била свою працівницю – лише штовхала, бо та не давала їй повісити курточку.

“Людина перебувала на робочому місці й сама влаштувала конфлікт. Щоб я когось била? Ну це взагалі, просто якийсь абсурд”, – запевнила жінка.

Реакція батьків
Батьки малюків шоковані та обурені. Коли побачили відео з камер спостереження, почали один за одним забирати дітей із садочка. Вони вимагають, аби заклад позбавили ліцензії – скарги подали до поліції та Державної служби з питань праці.

У конфлікті вони на стороні Інни. За словами батьків, директорка закладу різко спілкувалась і з ними. Деяким навіть погрожувала судовими позовами за негативні відгуки в інтернеті.

При цьому батькам садок обходився у 6,5 тис. грн на місяць. Однак вибір дошкільних закладів в Ірпені невеликий. У місті стрімко зростає кількість новобудов і мешканців, а от садочків та шкіл – ні.

Директорка вже виставила заклад на продаж – за $5 тис. Мовляв, садочок збанкрутів через провину виховательки.

Тим часом одна із мам звернулася до психолога за висновком про те, що бійка між працівниками садочка негативно позначилася на її доньці.

 

Джерело.