facebook

Підвищать пенсії тричі: хто з українців в списку щасливчиків

Для цього потрібно відповідати двом критеріям

У березні цього року відбудеться масштабна індексація пенсій. Звичайно, будуть ще перерахунки, але вони будуть майже не відчутні. Для деяких пенсіонерів це підвищення – друге у цьому році, адже перше було у січні. Про потрійне підвищення пенсій пише Today.ua.

65-річні українці, які отримують пенсію будуть відчувати на своєму гаманці підвищення пенсій тричі. Для більшості цих громадян передбачена законом пенсія, не менше мінімальної, яка становить 40% від найменшої заробітної плати. У цьому році мінімальна зарплата підвищувалась з 6700 гривень до 7100 гривень. Тож з 1 січня розмір мінімальної пенсії зріс також. Раніше вона становила 2680, а зараз вже – 2840 гривень.

У березні для цієї категорії літніх людей пенсію також проіндексують. А вже 1 квітня їх чекає третє підвищення пенсій, адже планують підвищити мінімальну заробітну плату до відмітки 8000 гривень. Таким чином сума мінімальної пенсії для громадян буде становити 3200 гривень.

Громадяни 65 років, для отримання мінімальної пенсії мають підпадати під два критерії:

Бути віком не менше 65 років;
Мати страховий стаж не менше 30 років для жінок та не менше 35 років для чоловіків.

При чому всі ці дві умови повинні бути дотримані одночасно. Пенсіонери, які не відповідають цим умовам, пенсія буде у розмірі прожиткового мінімуму, який з 1 березня також підвищать до 2361 гривні.

Джерело.