facebook

В Пенсійному фонді попередили: що потрібно зробити протягом місяця

Ця процедура потрібна для оновлення даних

Українці можуть отримувати не лише субсидії, а й пільги. Для цієї категорії громадян існує спеціальний реєстр, де розміщена інформація про кожного одержувача.

Якщо про зміни отримувачам субсидій потрібно повідомляти до ПФУ, то як діяти пільговикам? На це питання відповіли у Пенсійному Фонді України.

У відомстві пояснили, що в такому випадку реєструватись у списку пільговиків не потрібно. Натомість внести зміни в персональну картку все ж доведеться.

За словами фахівців, всі дані осіб, які отримують пільги знаходяться у державному реєстрі – ЄГАРП. Органи Пенсійного Фонду ведуть облік пільговиків шляхом формування кожної персональної картки.

Пільговик, протягом 30 днів після зміни прізвища має звернутись до Пенсійного Фонду України, щоб відредагувати дані. Такі вимоги вказані в пункті 8 Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги (затвердженого постановою Кабінету Міністрів України).

Після оновлення даних в ПФУ, оновлена інформація автоматично підтягнеться до необхідного реєстру.

Пільги можуть бути пов’язані зі статусом Учасника бойових дій, ВПО, учасникам ліквідації Чорнобильської катастрофи та інше. Зокрема статус УБД дає ряд пільг на: медичне обслуговування, навчання, на оплату комунальних послуг у вигляді 75%.

Джерело.