facebook

Не показуй кінцівки: водіїв та пасажирів покарають штрафом 8500 грн за “трюки” на дорозі

Водії та пасажири завжди повинні керуватися здоровим глуздом

Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до керування авто, є дуже важливі новини. Так, у деяких ситуаціях манери керування чи пасажирська поведінка можуть стати не лише об’єктом критики, а й стати предметом порушення законодавства.

Подібна ситуація склалася в Австралії, де водіям заборонено робити висовувати з вікна руки та інші кінцівки без вагомої причини.

Про це стало відомо завдяки повідомленню порталу “Твоя машина”.

Відповідно до законів Нового Південного Уельсу, австралійським водіям дозволяється висовувати кінцівки, включаючи кисті рук, з вікна автомобіля лише у випадку, якщо вони подають сигнал іншим учасникам руху. Інакше ця дія вважається порушенням, що підлягає штрафу. Сума штрафу складає 337 австралійських доларів, що приблизно 8500 гривень.

Димитра Влахомітрос, представник Австралійської національної асоціації автомобільних доріг та автомобілістів, наголосила, що водії та пасажири мають керуватися здоровим глуздом.

Подібні дії не тільки є порушенням законодавства, а й становлять небезпеку, оскільки існує ризик травмувати кінцівку у разі, наприклад, раптового гальмування чи зіткнення.

Це правило нагадує про важливість дотримання законів та норм безпеки на дорогах. За дотримання цих правил можна не лише уникнути штрафів, а й забезпечити спільну безпеку учасників дорожнього руху.

Джерело.