facebook

Конфліктних водіїв покарають: за що можна отримати до 160 тисяч штрафу

Емоційні водії можуть “влетіти” на великий штраф

На дорогах часом можна зустріти конфліктних учасників руху, які зайвий раз не проти відчитати пішохода, що перебігає дорогу, або водія, що його підрізав. Втім, така поведінка заохочується не скрізь і в деяких випадках таких водіїв можуть серйозно покарати, пише mashyna.

Конфлікти на українських дорогах не рідкість, але часто все закінчується словесною суперечкою між водіями і всі роз’їжджаються. В Україні не передбачено штрафних санкцій за образу іншого учасника руху, проте така норма діє у Німеччині.

Так, у Німеччині на законодавчому рівні закріплено заборону на образливу поведінку за кермом. Водіям забороняється робити все, що може образити іншого учасника руху – від лайки до демонстрації мови або середнього пальця.

За подібне порушення передбачено штрафні санкції у розмірі від 100 до 4000 євро, що в еквіваленті від 4 до 160 тисяч гривень. Серйозність покарання залежить від низки чинників, зокрема ступеня суспільної небезпеки.

Про ці штрафи слід пам’ятати і українцям, оскільки багато хто з початку повномасштабної війни перебрався до Німеччини на власному транспорті.

Джерело.