facebook

Нові деталі

Екснардеп України закликав нардепів вирушати на війну
Народний депутат України восьмого скликання Ігор Луценко прокоментував дані про зміну в процес мобілізації та запропонував нардепам піти на війну. Його звернення до колишніх колег опубліковано на Facebook-сторінці.

В оновленому законопроєкті про мобілізацію та військовий облік чинні народні депутати України та депутати Верховної Ради Автономної Республіки Крим мають право на відстрочку.

Але Луценко пропонує, щоб від кожної фракції по 10% народних депутатів на пів року йшли на війну. Він нагадав, що якщо законопроєкт буде прийнятий, тоді ще кілька сотень тисяч людей буде відправлено на фронт.

Екснардеп додав, що частина з них загине, оскільки така реальність. З іншого боку, парламент зараз зовсім зійшов на пси — воєнний стан, працює жорстка вертикаль, контролювати щось важко, від медіа віддалений тощо.

Луценко вважає, що якщо частина нардепів також, як і решта чоловіків, візьме до рук зброю і піде захищати країну, таким чином вони зможуть реабілітуватися та отримати повагу суспільства.

Екснардеп вважає, що 10% нардепів від кожної фракції можуть піти на війну, потім через 6 місяців їх замінять інші у такій кількості. І так буде по колу.

Він додав, що неважливо, хто з нардепів воюватиме. Ті, хто погодиться на це добровільно або це буде в результаті жеребкування.

Луценко також запропонував, щоб нардепів відправляли не на штабні посади, а в поля. Тобто вони можуть бути аеророзвідниками, снайперами, водіями, радфорозвідкою.

Тоді, вважає екснардеп, ніхто не буде мати претензій, що голосували та посилали когось на смерть, а самі сиділи у теплі під захистом ППО.

Джерело.