facebook

Його намагалися витягти з під завалу, однак від отриманих травм чоловік помер

Обвал породи стався у п’яницю, 17 грудня, у шахті «Надія», що у місті Соснівка на Львівщині.

На глибині 544 метри у 164 бортовому штреку стався обвал породи. На місце надзвичайної події виїхали 2 відділення гірничорятувальної служби.

— За повідомленням рятувальників, медсестра підземного медичного пункту надавала допомогу, але, на жаль, по дорозі на поверхню гірник помер.

Схиляємо голови перед працівниками однієї з найнебезпечніших та недооцінених професій у світі, написав голова незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Загиблий – 35-річний Віктор Шутовський із Червонограда. На момент трагедії у шахті перебувало 10 гірників, а на самій ділянці, де трапився обвал – 8 осіб. О 19:06 тіло загиблого вдалося підняти на поверхню.

Поліцейські Львівщини відкрили кримінальне провадження за статтею «Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою». Санкція статті передбачає до 5 років обмеження волі або до 8 років в’язниці.

Правоохоронці проводять досудове розслідування та встановлюють усі обставини події.

У соцмережах люди висловлюють співчуття родині загиблого гірника
– Ирина Валебна В яких страшних умовах працюють хлопці. Одне фото чого варто. Шкода молода людина. Вічна пам’ять. Співчуття рідним. Депутатів туда спустити та не випускати.
– Оксана Кварцяна Нехай спочиває з Богом. Рідним співчуття
– Леся Оленич Як сумно. Який невдячний і небезпечний труд

Що відомо про шахту
ПрАТ «Шахта «Надія» — вугільна шахта в Україні, з 2003 року підпорядковується Міністерству енергетики України. Розташована у місті Соснівка, Львівської області. Запрацювала у 1962 році.

Джерело.