facebook

У Верховній Раді прокоментували ідею з врученням повісток через електронну скриньку.

Метод вручення повісток електронним листом буде цілком неробочим.

Про це заявила членкиня комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Соломія Бобровська в ефірі телемарафону.

“Для мене було здивуванням, коли я почула про електронний лист. Знаєте, ми півроку говорили про “Дію” і повістки в “Дії”, але це неможлива історія. Я думаю, що для багатьох це зрозуміло, тому що цей застосунок викинеться з телефону зі швидкістю світла. Електронні листи – кому вони будуть слатися, на яку пошти, на які скриньки, робочі-неробочі… Ця історія не буде працювати. Принаймні я в чернетці (законопроєкту – ред.) цього не бачила”, – сказала Бобровська.

Інакша ж ситуація з рекомендований листом, адже є поштова скринька і якщо людина має місце реєстрації, лист туди дійде.

“З електронними скриньками для мене це було щось нове. Я не вбачаю, що це може бути дієва робоча історія, і таким чином точно чоловіків не знайдеш і не доправиш до ТЦК… Це не зобов’язуюча історія. В нас в законодавстві також треба вказати, що таке “електронна скринька” і як нею користуватися. І в принципі, чи це є механізмом доставлення людині офіційного повідомлення. Тобто ця історія, як на мене, буде тотально неробоча”, – переконана Соломія Бобровська.

Нагадаємо, Верховна Рада готує законопроєкт про зміни щодо проведення мобілізації в Україні. Документ передбачає нові норми вручення повісток, норми щодо відстрочки від служби та прав військовозобовʼязаних. Все, що відомо про законопроєкт про зміни до мобілізації – читайте на ТСН.ua.

Джерело.