facebook

Громадянам нададуть ще один вид допомоги

Українці, які не мають можливості опалювати своє житло газом, можуть отримати фінансову допомогу від уряду України в розмірі понад 16 тис. грн

Цю інформацію оприлюднили у Telegram-каналі прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

За допомогою партнерів Кабінет міністрів запускає експериментальний проєкт, який передбачає надання населенню дров для опалення.

В даний момент українські сім’ї можуть отримувати субсидію на придбання твердого палива, проте її максимальний розмір становить 7 тис. грн. на рік на домогосподарство.

Тепер же, максимальний розмір субсидії на придбання твердого пічного опалення зросте до 16 200 грн на сім’ю.

Середня сума субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, яку отримують 1,3 млн сімей, складає близько 760 грн на сім’ю щомісяця. Ще 1,2 млн сімей отримують пільги на оплату житлово-комунальних послуг, розмір яких становить близько 850 грн щомісяця.

Проте, за словами голови Кабінету міністрів, суми в розмірі 7 тис. грн на купівлю дров недостатні для покриття потреб. Тому запускається експериментальний проєкт, щоб надати українцям більш значущу фінансову допомогу.

Нагадаємо, що з 15 жовтня в Україні розпочався опалювальний сезон, але рішення щодо початку опалення у регіонах приймається на підставі погодних умов.

А субсидію на комунальні послуги можна оформити навіть під час опалювального сезону. Щоб отримати субсидію, українцям необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду особисто або подати заявку в онлайн-форматі на порталі “Дія”, порталі електронних послуг Пенсійного фонду чи через мобільний додаток ПФУ.

Крім того, заявку можна подати до уповноважених посадових осіб виконавчого органу місцевої ради чи до Центру надання адміністративних послуг.

Джерело.