facebook

До Нового року спочатку буде тепло, а потім вдарять морози

Українцям на Новий рік не варто очікувати снігу, але температура повітря опуститься до -15 градусів. Але до цього часу будуть тижні дощів та мокрого снігу.

Про це заявила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова, пише Укрінформ.

За її словами, до новорічного свята температура повітря буде теплою, з дощем та мокрим снігом. Відтак, справжнього снігу 31 грудня не варто очікувати

Температурний режим буде дуже позитивний, високий до Нового року. І всі опади, які будуть проходити, будуть у вигляді дощу і мокрого снігу. І виходить, що сніговий покрив не встигне лягти. Але перші дні січня будуть з великим похолоданням, – сказала синоптикиня.

Своєю чергою синоптикиня Віра Балабух у коментарі Фактам ICTV підтвердила про відсутність снігу на Новий рік: “Ми бачимо, що на значній території України зима з категорії помірно суворої переходить в категорію мало суворою. Це відбувається навіть на Сході, де зими найбільш суворі зазвичай”.

Але, як вважає Балух, про точний прогноз на Новий рік можна говорити лише за дні три до свята.

Нагадаємо, за прогнозами після Різдва Христового, 7 січня, до України прийде справжня зима: з морозами та сильним снігом. Температура повітря опуститься до 15 градусів морозу.

Джерело.