facebook

Планують запровадити з листопада: для українців оголосили важливу інформацію

Українці отримали змогу переглянути сертифікати на житло, документ доступний у «Дії».

Деякі подробиці реалізації програми «єВідновлення» повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Він зазначив, що громадяни, житло яких зруйнували окупанти, отримали змогу купити нове помешкання.

Наразі стала доступною інформація про сертифікати, їх переглянути можна в окремій вкладці розділу «єВідновлення». Втім, зараз ще працюють над механізмом їх використання. Денис Шмигаль повідомив, що повноцінно планують запровадити використання сертифікатів з листопада 2023 року. Згодом про запуск повноцінного функціонування програми розкажуть у міністерстві цифрової трансформації.

Але вже зараз є змога оцінювати для українців варіанти нового житла та місце його розміщення.

Також прем’єр додав, що люди, домівки яких отримали пошкодження внаслідок війни, можуть отримати гроші на ремонт. Кошти на відновлення надаються, якщо майно розташоване на підконтрольній Уряду України території й тут не ведуться бойові дії. Важливим є також оцінка комісії, вона повинна надати висновок, що житло підлягає відновленню.

Кошти, надані в рамках програми, можна витратити або на купівлю будівельних матеріалів, або на замовлення послуг з відновлення житла. Конкретну суму визначає компетентна комісія після огляду.

Джерело.