facebook

У Польщі існують правила, що дозволяють позбавляти прав водія на 3 місяці, але тільки в строго визначених випадках. Усього таких випадків три.

Детальніше про те, як українцям у Польщі можна залишитися без посвідчення водія інформує finance.ua.

 

 

Позбавлення прав водія за перевищення швидкості на 50 км/год

Перший випадок – перевищення швидкості на 50 км/год у населеному пункті. У цьому випадку староста заблокує посвідчення водія в базі даних CEPiK.

 

Крім позбавлення прав, за перевищення швидкості на 50 км/год у населеному пункті водію також загрожує штраф:

 

1500 злотих при перевищенні швидкості на 51-60 км/год;

2000 злотих при перевищенні швидкості на 61-70 км/год;

2500 злотих при перевищенні швидкості на 71 км/год та більше.

Якщо водій вже був позбавлений прав водія за перевищення швидкості на 50 км/год у населеному пункті і знову сів за кермо, його покарання можуть продовжити до 6 місяців.

 

Позбавлення прав водія за перевезення занадто великої кількості пасажирів

Другий випадок — перевезення понад трьох осіб у легковому автомобілі, вантажному автомобілі чи причепі, запряженому сільськогосподарським трактором чи тихохідним транспортним засобом, понад межу, зазначену у реєстраційному посвідченні.

 

 

У цьому випадку староста також заблокує посвідчення водія в базі даних CEPiK.

 

Загалом, позбавлення прав водія на 3 місяці – це досить суворе покарання, яке застосовується тільки в крайніх випадках. Важливо також сказати, що вказана вище санкція не єдина. Водію все ще загрожує штраф. За кожного зайвого пасажира він отримає штраф у розмірі 300 злотих. Розмір штрафу не може перевищувати 3000 злотих. Крім того, він також отримає від 6 до 15 штрафних балів. Кількість балів також залежить від кількості зайвих пасажирів.

Джерело.