facebook

Що чекає на жінок з 1 жовтня і яке покарання за неявку до ТЦК

Понад рік Україні триває повномасштабна війна. Разом з нею оголошено військовий стан та загальна мобілізація. Якщо раніше розмови про вручення повісток точилися лише про чоловіків, то тепер говорять і про військовий облік жінок. Яке покарання загрожує представницям слабкої статі за неявку до ТЦК, розповідається у ТікТоку.

 

Згідно з інформацією, штраф у розмірі восьми тисяч гривень змушений буде заплатити роботодавець за одну особу, якщо він не став військовим обліком. Порушення правил військового обліку тягне за собою адміністративну, адміністративну та адміністративну відповідальність, а вже далі вживатимуть інших заходів.

 

Якщо ви прийшли влаштовуватися на роботу і як фізична особа порушуєте правила, ви не виконали норми закону, ви без роботи і у вас є медичний диплом, однак ви не є у ваш територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, проте потім ви потрапляєте в таку структуру де необхідно надати військово-обліковий документ.

 

У такому разі роботодавець, звісно, ​​може вас прийняти на роботу до 2026 року без цього документа, проте в першу чергу він вас направить до ТЦК, щоб стати на облік. Саме там до вас будуть претензії, і вам необхідно буде заплатити штраф. Адже ви порушили правила військового обліку і не стали на облік у потрібний час.

Джерело.