facebook

Польща є однією з перших країн, яка відкрила кордони для біженців та України, коли розпочалася повномасштабна війна.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

 

Підписатися

Там досі перебувають тисячі та сотні тисяч громадян — переважно жінки, діти, старі, але є й наші чоловіки. Здебільшого ставлення поляків до українців хороше, проте бувають дуже неприємні випадки. Наприклад, видання tvojmiast повідомляє про напад на водія таксі з України двох чоловіків. Це сталося на вихідних у Гданську.

 

Вони замовили Uber з аеропорту та під час руху пили пиво. Водій це помітив та зазначив, що існує заборона на вживання алкогольних напоїв у салоні авто таксі. Це розлютило пасажирів. Спочатку вони погрожували йому, а потім, хто сидів попереду, ударив водія в обличчя після того, як той сказав, що висадить їх.

 

Українець швиденько зупинив авто та взяв перцевий балончик, яким успішно скористався проти нападника, паралельно відчинивши водійські двері та вигукуючи прохання про допомогу. Він кілька разів потрапив газом в обличчя поляка, тож пасажири швиденько залишили салон машини.

Все це знімала камера, спрямована на салон авто. Це дозволило правоохоронцям швидко встановити особи зловмисників. Їх затримали, їм загрожує штраф або позбавлення волі до 2 років.

Джерело.