facebook

Відбулись важливі зміни: українцям, які виїхали за кордон, повідомили новину

За час війни значна частина українців виїхала до країн Європи. Одні поїхали ще в перші тижні повномасштабного вторгнення, інші — набагато пізніше.

Багато біженців з України прийняла Німеччина і надала їм статус тимчасового захисту. Люди стараються тимчасово облаштувати своє життя там: знайти роботу, влаштувати дітей у навчальні заклади, вивчити мову. Можливості для цього в країні надають.

Також українці отримують там щомісячні виплати. Однак наразі відбулись деякі зміни. І тепер біженці отримуватимуть більші виплати в Німеччині.

Це пов’язано із загальним ростом соціальної допомоги і тому через рівень інфляції виплати для біженці зростуть на 12%. Ці гроші надають в рамках проєкту допомоги з безробіття.

Тепер батьки-одинаки будуть отримувати 563 євро замість 502. Також гроші надають і на дітей. Якщо дитині до 6 років, то розмір допомоги складатиме 357 євро. Якщо ж від 7 до 14 років — 390 євро.

А от якщо дитині від 15 до 18 років, то виплати складатимуть 471 євро. Проте зазначимо, що ці кошти надаватимуть лише тим біженцям, які не працевлаштовані та чий дохід менший ніж прожитковий мінімум. І під час нарахування виплат обов’язково будуть враховувати доходи українців, витрати на житло тощо.

Джерело.