facebook

В Одесі 104-річна жінка вакцинувалася від коронавірусу. Софія Цуркан отримала першу дозу препарату і стала мешканкою міста найповажнішого віку, яка пройшла вакцинацію.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я Одеської міської ради на своїй Facebook-сторінці.
Софія Людвигівна, корінна одеситка, в листопаді зробила собі закордонний паспорт, оскільки збирається відправитися в подорож до Польщі, щоб побачитися з дітьми та їх сім’ями.Грунтовно готуючись до поїздки за кордон, тепер жінка отримала першу дозу вакцини Pfizer. Другу дозу мають намір зробити вже через три тижні.

"Хочу поїхати за кордон": в Україні вакцинувалася 104-річна жінка (ФОТО), фото-1

За словами її дочки Ванди Цуркан, після зробленого щеплення самопочуття у 104-річної одеситки нормальне, ніякого погіршення не було, а місце уколу не почервоніло, передає “Суспільне”.
“Ми вирішили зробити Pfizer, бо самі вакциновані ним. Також нам порекомендували медики зробити щеплення саме ним. Ми давно хотіли це зробити, але нам говорили про те, що цією вакциною вдома не щеплять. Втім я змогла домовитися і додому приїхала лікарка моєї мами з медсестрою”, – каже пані Ванда.Як раніше уточнювала сама Софія Цуркан, до Польщі вона відправляється, щоб побачитися з дітьми – 82 і 75-річними дочками, а також двома онуками та п’ятьма правнуками, які проживають у Варшаві.

“Народилася я в Одесі в сімнадцятому, в революцію. Я за національністю – полька, вчилася я в польській школі”, – розповіла жінка.
Ванда Цуркан уточнює, що її мама все життя – бадьора та активна, але 1,5 роки тому впала і пошкодила стегно, і тепер пересувається на візку.

“По-перше, вона правнуків не бачила ніколи і головне – там ми їй надамо повноцінну медичну допомогу. Ми навіть не можемо її спустити з 4 поверху”, – каже дочка Софії Людвигівни.

Джерело.