facebook

Радісна новина для українців, які виїхали за кордон: що тепер дозволили

З’явилась приємна новина для українців, які виїхали за кордон. Тепер для декого з них продовжено термін перебування ще на 18 місяців.

Наразі йдеться про перебування українців у Сполучених Штатах Америка. Тут вирішили продовжити термін дії статусу тимчасового перебування ще на півтора року. Міністр внутрішньої безпеки США Алехандро Майоркас зазначив, що війна в Україні ще незавершена, а це означає, що гуманітарна криза не подолана.

Тому в США і надалі будуть надавати захист для українців, які виїхали за кордон. Тобто, термін дії гуманітарної програми для біженців продовжено.

Наразі відомо, що термін дії тимчасового захисту спливає в жовтні цього року. Але його буде продовжено до квітня 2025 року. У міністерстві наголосили, що біженці поки не можуть повернутись в Україну через війну, яку розв’язала росія.

Але це не все. Є ще момент, пов’язаний з громадянами, які перебувають у США, але не в рамках згаданої програми. Зараз є змога і цим особам приєднатися до програми.

Водночас студенти з візою F-1 можуть подати заявку на отримання дозволу на роботу. Це зменшить курсове навантаження і допоможе не втратити візу на час дії TPS.

У США підрахували, що згадані зміни дадуть можливість близько 26 тисячам українців, які виїхали за кордон, продовжити термін легального перебування в країні за програмою тимчасового захисту. Інші підрахунки вказують, що приєднатися до програми загалом можуть понад 160 тисяч осіб.

Джерело.