facebook

Тепер це обов’язково: для українців, які виїхали за кордон, озвучили попередження

З’явилась нова інформація для українців, які виїхали за кордон. Наразі для громадян роз’яснили ситуацію, пов’язану з навчанням дітей.

Естонія наголосила, що всі діти з України, які приїхали до них, повинні навчатись у школах. Йдеться про українців у віці до 17 років, яких будуть зараховувати у місцеві навчальні заклади для здобуття освіти.

Управа одного з міст попросила міністерство освіти роз’яснити, чи в обов’язковому порядку потрібно зараховувати дітей українських біженців у школи. Відповідь була такою, що це обов’язково для учнів з 6 до 11 класу, навіть при умові, що дитина навчається дистанційно (онлайн) в українській школі.

Українцям, які виїхали за кордон в Естонію, важливо знати, що діти мають право здобувати освіту дистанційно в одній зі шкіл України. А щоб це реалізувати на практиці, учень разом з естонською школою (адміністрацією навчального закладу) може скласти індивідуальний графік навчання. Таким чином дитина зможе поєднувати здобуття освіти у двох країнах одночасно.

При цьому в школі європейської країни дадуть роз’яснення, які дисципліни та знання, здобуті в українській школі, можуть бути враховані в естонській програмі.

Є важливий момент для учнів одинадцятих класів. Адже гімназійна освіта в Естонії не є обов’язковою. А це означає, що для старшокласників немає жодних перешкод для здобуття освіти онлайн в одній зі шкіл України.

Раніше українців, які виїхали за кордон, попередили про можливу втрату виплат. Стосується це тих осіб, які тривалий час проживають в іншій країні, але досі отримають кошти як внутрішньо переміщені особи.

Джерело.