facebook

З 1 жовтня на українців очікують великі зміни: влада озвучила попередження

На українців з 1 жовтня 2023 року очікують серйозні зміни, які пов’язані із новими штрафами за ведення торгівлі без використання касових апаратів.

Днями Данило Гетманцев, який є очільником комітету з питань фінансів, податкової та митної політики у Верховній Раді, наголосив, що штрафи є досить великими. Представник влади звернувся до підприємців і нагадав про важливість встановлення касових апаратів. Хто цю вимогу проігнорує і буде далі працювати «повз касу», отримає чималий штраф. Це стане наслідком відновлення перевірок.

Що вони повертаються не у повному обсязі. Застосовуватимуть перевірки тільки для кількох груп платників податку. Йдеться про тих, хто:

  • здійснює реалізацію підакцизних товарів, як от цигарки чи алкогольні напої,
  • надає фінансові послуги,
  • організовує (проводить) гральний бізнес.

За словами народного депутата, план перевірок вже готовий і його мають намір провести до кінця року. «Перевірятимуть усіх», — наголосив Гетманцев, говорячи про підприємства та затверджений список.

Якщо говорити, як будуть українців штрафувати, які порушують вимоги законодавства і працюватимуть без використання РРО, то при першому виявленні накладатимуть штраф у 100% від отриманої суми від реалізації товару чи послуги. Якщо впіймають вдруге за таке порушення, то санкція зростає до 150%.

Раніше видання інформувало, що на українців у вересні очікують зміни у програмі виплат. Нововведення стосуються внутрішньо переміщених осіб. Хоча сума допомоги буде та ж сама, але умови її отримання будуть зовсім інші. Вже через два тижні держава зважатиме на покупки громадян. І ті, хто придбав за останній час дорогі автівки, нерухомість чи коштовні метали, державну допомогу отримувати не будуть.

Джерело.