facebook

ТЦК очікують великі зміни: нововведення торкнуться керівників військкоматів

У Міністерстві оборони України розповіли, на чому працюють, і які зміни планують незабаром внести в роботу системи. Основний напрямок – цифровізація ТЦК.

Про це в ефірі “Єдиних новин” повідомив заступник міністра оборони О. Павлюк.

Павлюк розповів, що цифровізація – один із важливих напрямів, якому зараз приділяється підвищена увага. Наразі триває опрацювання необхідних документів. За словами заступника міністра, робота над оптимізацією роботи ТЦК триватиме ще кілька місяців.

Незабаром буде написано накази, необхідні для синхронізації реєстру резервістів із загальнодержавним реєстром. На думку Павлюка, цей захід допоможе відстежувати дії всіх військовозобов’язаних і перешкоджатиме корупції, оскільки мінімізує вплив людського фактора.

Нещодавно в Міноборони також розповіли, що планують до кінця року замінити, як мінімум, третину керівних працівників ТЦК. У Міністерстві планують замінити чинних керівників на військових, які мають бойовий досвід. Після обов’язкового навчання на високі посади у військкоматах будуть призначені військові, які не мають можливості продовжувати службу через поранення.

Процес уже триває, наразі зміни торкнулися роти охорони ТЦК – там від 50 до 70% складу вже зараз замінено на бійців, які не можуть продовжувати воювати за станом здоров’я.

Джерело.