facebook

Нардеп спокійно виїздить за кордон і не приховує, що їздить відпочивати з дружиною і дітьми

Депутат зі “Слуг народу” Богдан Торохтій їздить на море за кордон під час воєнного стану.

Також у Торохтія з’явилася нова автівка за 7 мільйонів, яку він нібито записав на дружину Аліну Левченко, але користується нею сам. Про це розповіли журналісти-розслідувачі Bigus.info. Чи дочекається нардеп підозру, як його колеги погрітися на закордонних курортах.

Депутат використовує придбаний у березні 2023 року розкішний Mercedes-Benz EQS.

Розслідувачі зазначили, що нардеп був одним з візитерів офісу тіньового куратора групи депутатів парламенту – бізнесмена Іллі Павлюка. Ця група відома організованими голосуваннями на користь різних фінансово-промислових груп.

Незадовго до повномасштабного вторгнення Росії Торохтій був серед ініціаторів законопроєкту №7055, який передбачав заборону на виїзд з країни для депутатів, окрім як за розпорядженням Президента України для здійснення їх повноважень. Однак, цю законодавчу заборону для нардепів так і не прийняли.

23 квітня 2022 року Торохтій намагався виїхати з країни через прикордонний пункт “Порубне” на межі з Румунією, але не випустили прикордонники. Про це журналісти дізнались із судового реєстру, оскільки нардеп подав до суду з метою оскаржити рішення про заборону на виїзд, питання вирішили у позасудовому порядку.

Однак, розслідувачі встановили принаймні один з виїздів Торохтія за кордон. У цьому їм допомогла активність дружини нардепа у соцмережах. Розслідувачі визначили, Торохтій з Левченко перебували в Болгарії у серпні 2022 року – незадовго до другої річниці їхнього шлюбу.

Джерело.