facebook

Військовозобов’язаний визнав свою провину та розкаявся


В Україні триває війна та загальна мобілізація, під час якої чоловікам роздають повістки всюди: у магазинах, кафе, парках та навіть пляжах. Втім, не кожен має сміливість для того, щоб відправитись на фронт та захищати нашу Батьківщину від окупантів.

 

На Тернопільщині працівники ТЦК та СП вручили чоловіку повістку, однак він не з’явився у зазначений час до військкомату через “страх за своє життя та здоров’я”.

Про це зазначається у вироку Гусятинського районного суду Тернопільської області.

У тексті документу заначено, що військовозобов’язаний у квітні 2022 року пройшов лікарську комісію, за якою його визнали придатним до військової служби.

Наприкінці лютого 2023 року, він отримав повістку та у зазначений день мав прибути до військкомату, однак просто проігнорував її.

Працівники ТЦК та СП направили справу до суду.

Під час судового засідання військовозобов’язаний визнав свою провину та розкаявся.

Він розповів, що не з’явився до військкомату бо погано себе почував (однак не підтвердив це жодною довідкою), а від призову ухилився через “страх за своє життя та здоров`я”.

 

Суд визнав його винним та присудив 3 роки та 1 місяць позбавлення волі.

Однак замінив покарання на 1 рік іспитового сроку, якщо він протягом цього строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки.