facebook

У вівторок, 7 грудня, о 07:55 на автодорозі поблизу міста Чернігова сталося зіткнення вантажного автомобіля з маршрутним автобусом. Внаслідок аварії 13 осіб загинуло та шість отримали тілесні ушкодження.

У Чернігівській області зіткнулися вантажівка та маршрутка, загинуло 13 людей. Фото і всі подробиці

Про це OBOZREVATEL стало відомо зі своїх джерел. ДТП трапилася неподалік від села Киселівка на автошляху Н-27 Чернігів-Грем’яч. Для ліквідації наслідків ДТП та розслідування причин її виникнення залучено 113 осіб та 45 одиниць техніки, з них від ДСНС 30 осіб та 13 одиниць техніки (щоб подивитися фото і відео, доскрольте до кінця новини).

ДТП трапилася неподалік від с. Киселівка

За інформацією джерел нашого видання, вантажівка рухалася в бік Мени, а маршрутка – із Борзни у Чернігів через Мену. Водій фури залишився живим, він перебуває у лікарні.

Вантажівка зіткнулася з маршрутним автобусом

Маршрутка рухалася у бік Чернігова, а вантажівка до Мени

Як повідомили в коментарі “Сегодня” чернігівські рятувальники та пожежники, ділянка траси не аварійно небезпечна, на ній ніколи не було концентрації ДТП.

“Тому причин може бути дві – або слизька дорога, або порушення правил дорожнього руху з боку водіїв”, – зазначили рятувальники.

За повідомленням поліції, дітей серед загиблих немає. Правоохоронці підтвердили, що ділянка не аварійно небезпечна.

П’ятеро із загиблих, зокрема і водій автобуса, були місцевими жителями Борзнянської ОТГ, розповіли у пресслужбі громади. Чоловікові було близько 40 років і він працював на маршруті досить давно, водночас був відповідальним водієм.

“За нашою інформацією, порушення правил дорожнього руху було з боку водія вантажівки”, – наголосили в ОТГ.

Пізніше керівник обласної прокуратури Сергій Василина назвав попередню причину ДТП, повідомило “Суспільне”. За його словами, аварію, ймовірно, спричинили погодні умови.

“Але вже є питання до стану дорожнього покриття і служб, які повинні обслуговувати дорогу. А також до технічного стану автобуса”, – наголосив Василина.

Попередньо, за словами керівника обласної прокуратури, враховуючи обставини аварії, фуру занесло на зустрічну смугу, де вона зіткнулася з маршруткою.

ДТП сталася на неаварійній ділянці дороги

ДТП сталася на неаварійній ділянці дороги

На Чернігівщині сталася масштабна ДТП

Фура зіткнулася з маршруткою

Внаслідок ДТП загинуло 11 людей

Зіткнення сталося на неаварійній ділянці дороги

Дітей серед загиблих немає

Джерело.