facebook

В Україні ховатимуть по-новому, запрацювала електронна система


У Дніпрі у тестовому режимі запрацювала електронна система резервування ділянок на цвинтарі. Цією інформацією ділиться РБК-Україна.

За інформацією, скористатися новою послугою можна на сайті міської ради Дніпра. Також схожа послуга буде доступна у міських ЦПАУ. Заплачені кошти за бронюванням місць йтимуть до міського бюджету, а замовник отримає офіційну квитанцію.

Повідомляється, що в усьому світі в цій сфері «бізнесу» паразитують мафіозі, а чинний закон, який регулює цей вид діяльності, давно вже застарів. Всі, хто приходить працювати на цвинтарі, незабаром будуть корумповані або залякані, або ж підкуплені.

Для того, щоб усунути корупцію у розподіл місця для могил, необхідно виключити людський фактор і ввели електронну систему.

Водночас мер Дніпра звернувся зі словами подяки до СБУ та прокуратури, які кілька місяців тому викрили у профільному КП угруповання, яке вимагало у громадян гроші за місця для могил, і закликав усі правоохоронні органи й надалі стежити за вимаганнями, адже скарги на подібні зловживання і далі продовжують надходити.

Також Філатов анонсував і подальшу роботу, що зробить сферу надання ритуальних послуг ще прозорішою.

Джерело.