facebook

Українцям показали на прикладі, як збільшити майбутню пенсію


Розмір майбутньої пенсії українця залежить від того, чи він накопичить достатньо страхового стажу і який у нього розмір зарплати. Хто більше отримує, регулярно сплачує податки, може в майбутньому розраховувати на гідні виплати. Але віднедавна українці самі можуть збільшувати розмір майбутньої пенсії, повідомляє ПФУ.

Зокрема, йдеться про добровільні внески до ПФУ. Якщо українець офіційно не працює, то він може забезпечувати собі страховий стаж.

Але навіть працюючі громадяни, вносячи благодійні внески, зможуть збільшити свою пенсію у майбутньому.

У відомстві навели приклад, що якщо одноразово внести 4500 грн добровільного внеску, тоді цю суму буде враховано того місяця, в якому людина заплатила на рахунок Фонду.

У такому разі при внесенні внеску зарплата при нарахуванні пенсії складатиме 20 454,55 грн.

Сума сплачених внесків у межах максимальної величини 22 110 грн на місяць, тобто 22% від 15 мінімальних зарплат буде зараховуватись на той місяць, у який надійшли гроші до ПФУ.

Якщо ж людина хоче, щоб до страхового стажу було зараховано, наприклад, 3 місяці, тоді потрібно щомісяця сплачувати не менше мінімального розміру страхового внеску.

Якщо заплатити по 1500 грн. у трьох різних місяцях, тоді вам нарахують три місяці страхового стажу, а зарплату за них вкажуть у розмірі 6818,18 грн.

Іншими словами, сплачуючи регулярно страховий внесок, який офіційно встановлений у країні з мінімальної зарплати, ви накопичуватимете собі страховий стаж.

А якщо платитимете суму більше, тоді коли доведеться виходити на заслужений відпочинок, ці місяці можна буде враховувати для визначення розміру пенсії.

Тож українцям радять, навіть якщо вони офіційно працюють, але хочуть на пенсії гідно жити, платити від себе добровільні внески.

Джерело.