facebook

Стало відомо, хто отримує пенсії від 7500 до 13600 грн


Українцям вчасно виплачують пенсії, попри продовження повномасштабного російського військового вторгнення. Стало відомо, хто з українців отримує пенсію у розмірі від 7500 до 13600 грн, повідомляє На пенсії.

Повідомляється, що українські військовослужбовці мають такий розмір пенсії по інвалідності. Розмір допомоги залежить від того, наскільки втратила працездатність чи серйозна хвороба.

Залежно від низки чинників розмір виплати може становити від 40 до 100% сум грошового забезпечення.

Розмір пенсії особам з інвалідністю внаслідок війни встановлено на такому рівні:

І групи – 100% від суми грошового забезпечення;
II групи – 80% від суми грошового забезпечення;
III групи – 60% від суми грошового забезпечення.
Також варто знати, що військові з інвалідністю в результаті війни не повинні отримувати пенсії з усіма належними надбавками менше за наступні суми: для I групи – 13 604,50 гривні; для II групи – 10 988,25 гривні; для III групи – 7534,80 гривні.

Іншим особам з інвалідністю мають призначати такий розмір пенсії:

І групи – 70% від суми грошової винагороди;
II групи – 60% від суми грошової винагороди;
III групи – 40% від суми грошової винагороди.
Крім цього, є ще й мінімальні виплати та їх розмір залежить від складу термінової служби:

Військовослужбовці, які належать до осіб сержантського та старшинського складу строкової служби – у розмірі 110% вищезазначених сум;
Серед військовослужбовців, окрім військовослужбовців строкової служби рядового, сержантського та старшинського складу – 120%, серед осіб офіцерського складу – 130%.
Але якщо захиснику за його бажанням призначать пенсію за загальними нормами згідно із законом, тоді розмір виплати залежатиме від загального стажу, зарплати та групи інвалідності.

Джерело.