facebook

Відомий музикант та захисник Коля Сєрга відреагував на слова колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича про українських захисників, які повернуться після війни з ПТСР (посттравматичний стресовий розлад – прим.ред).

На своїй інстаграм-сторінці артист опублікува відео, в якому висловив все, що думає на рахунок його слів:

“Побачив відео, у якому Олексій Арестович самовпевнено розповідає про мільйон 200 тисяч військових з ПТСР, які повернуться додому і почнуть кидати гранати під двері своїм сусідам. Що колективний міф зміниться від військовий-герой, на військовий-небезпека. І це Олексій каже після того, як йде активна фаза війни. Коли як ніколи потрібна мотивація військовим і цивільним, які військових активно підтримують”, – каже у відео Коля Сєрга.

Співак, який захищає нашу Батьківщину на передовій, висміяв захоплення Арестовича психологією, про що ексрадник ОП не раз говорив.

“Пане Олексію, психологією потрібно не захоплюватися, її потрібно вивчати. Її потрібно вивчати як мінімум для того, щоб з’явилася така навичка як рефлексія. Яка допомагає зрозуміти, що ти хочеш сказати х*йню ще до того, як ти її скажеш”, – додав Сєрга.

Також захисник порадив Арестовичу, чим би він міг зайнятися під час війни і цим, на думку Сєрги, дійсно допоміг би пришвидшити нашу перемогу:

“Видатний психолог Карл Густав Юнг казав, що найбільшою вадою людства є невігластво. Невігластво веде до всіх бід, катастроф і страждань. Загальна перемога складається з особистих перемог кожного з нас. Всі ми щось можемо. Але коли ми робимо більше ніж ми можемо, надзусилля, то ми перемагаємо. Твоя перемога, пане Олексію, це замовчати. Бо твій рот – головне гніздо невігластва нашої країни. І твій фронт – мовчання. Тримай його з честю. Попри все”, – сказав Коля Сєрга.

Нагадаємо, в одному з нещодавніх інтерв’ю колишній радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що на Україну чекає “заміна базового міфу”. Мовляв, військовий вже не буде героєм, а “військовий буде, м’яко кажучи, складною амбівалентною фігурою” до якої суспільство ставитиметься з насторогою і недовірою.

“Мільйон людей з посттравматичним синдромом повертається зі зброєю на руках. Зі звичкою вирішувати все лише силою. З загостреним відчуттям справедливості і з величезними претензіями до спільноти і з особливим почуттям своєї значущості. Що буде протягом 3-6 місяців після закінчення війни. Буде велика кількість побутових конфліктів: граната, кинута до сусідів, стрілянина за місце паркування. В нас почнеться ситуація, коли військовий у побуті вважатиметься джерелом небезпеки”, – сказав Арестович.

Джерело.