facebook

За яке порушення українцям загрожує величезний штраф


З приходом 1 липня поточного року Податкова служба має право вимагати фінансову інформацію за рахунками. За ігнорування передбачено покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі десятків тисяч гривень. Про це повідомляють експерти одного з управлінь ДПС.

Згідно з інформацією, з 1 липня 2023 року в рамках закону 2970-ІХ підзвітні фінансові установи зобов’язані вживати заходів перевірки до фінансових рахунків для встановлення того, чи підзвітні рахунки (підлягають обміну).

Нововведення торкнуться чотирьох категорій організацій, визначених вісьмома розділами Загального стандарту звітності CRS. Сюди відносяться:

банки та кредитні спілки;

депозитні установи, які провадять депозитарну діяльність, а також номінальні власники;

інвестиційні компанії;

страховики та недержавні пенсійні фонди.

Єдиний стандарт автоматичного обміну податкової інформації є документом, який передбачає щорічний автоматичний обмін даними між державами, що імплантували багатосторонню конвенцію про співпрацю між компетентними органами з питань обміну інформацією автоматичному режимі.

Відповідно до нового закону за відмову чи ігнорування запиту податкової служби передбачено штрафи. Таким чином, фіскали мають право звертатися до громадян з письмовим запитом про надання необхідної інформації та документального підтвердження.

У таких запитах має бути така інформація:

підстава для запиту, згідно з зазначенням відомостей, що підтверджують це;

список запитуваної інформації та перелік документів, які необхідно надати;

Популярні новини зараз
“Наше завдання підготуватися до гіршого”: Валерій Залужний попередив про великі небезпеки, контрнаступ і перебіг війни – все найважливіше
Українцям заборонять користуватися готівкою: що задумала влада
Виплата пенсій по-новому: для багатьох українців у 2023 році все зміниться – подробиці
Більше не даватимуть по 2000 та 3000 грн щомісяця: кого з ВПО позбавлять виплат
Показати ще
печатка контролюючого органу.

Штраф у розмірі 33,5 тисяч гривень загрожує за ненадання відповіді платника податків на запит, за неподання або надання документів у повному обсязі або інших необхідних даних.

Джерело.