facebook

“Мобілізація в Україні”: українцям пояснили, чим бойова повістка відрізняється від звичайної

У зв’язку з широкомасштабною війною в Україні продовжили воєнний стан та загальну мобілізацію. Загальній мобілізації підлягають громадяни віком від 18 до 60 років, закликають українців до Збройних Сил через вручення повістки, яких є чотири види.

Як інформує “Апостроф”, про деталі розповів керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тищенко.

В Україні чоловіка можуть повісткою запросити на уточнення даних. До речі, згідно з чинним законодавством кожен військовозобов’язаний обов’язково повинен повідомляти ТЦК оновлену інформацію про склад сім’ї, стан здоров’я, зміну місця роботи тощо. І якби чоловіки це робили раніше часу й регулярно, то однозначно порядку було б більше в їхніх облікових справах і ніхто не смикав би людей дарма.

Є ще повістка на проходження військово-лікарської комісії, після якої людина отримує висновок ВЛК про придатність, непридатність чи придатність до військової служби.

Мобілізаційне розпорядження, або ж – бойовий порядок денний, отримує військовозобов’язаний після проходження комісії, якщо його визнали придатним до проходження військової служби.

В Україні дев’ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення порядку денного – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов’язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам’ятати, що обов’язок кожного українця – захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Джерело.