facebook

“Долар шокує українців, якщо станеться це”: експерти сказали, коли чекати зміни курсу валют

Експерти спрогнозували, якою буде ситуація на валютному ринку у червні. Їхні думки сходяться в тому, що очікується стабільність, а долар зупиниться на рівні від 36,5 до 37,5 гривні.

Як інформує “zn;ua”, керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращий зазначив, що стабільність долара буде такою, як у травні, і кардинальних змін можна не боятися. Також існує ймовірність, що готівковий курс опуститься нижче за офіційний.

“На це може впливати тільки баланс попиту та пропозиції на готівковому валютному ринку. Тобто, якщо буде більше бажаючих продати долар – наприклад, щоб вкластися в гривневі депозити або гривневі ОВДП. Така можливість є. Але якщо таке буде, то дуже нетривало”, – додав експерт.

У той же час інвестиційний банкір Сергій Фурса пояснив, що на стабільність валюти цього літа впливає відсутність потенційних чинників, які б змінили ситуацію.

“Однак, якщо з’являться фактори, які збільшать попит чи пропозицію, зможемо побачити будь-які зміни. Втім, потенційних передумов для цього зараз немає”, – підкреслив він.

Джерело.