facebook

29-річний популярний український блогер Олександр Заліско, який має понад 1 млн підписників, називає себе “Прадідом Інстаграму” та навіть балотувався в депутати від партії “Сила людей”, ось вже тиждень перебуває в епіцентрі всеукраїнського скандалу, в який потрапив через бурхливе святкування свого дня народження в стилі БДСМ 27 листопада – у дату, на яку цього року припадав День пам’яті жертв Голодомору.
“Масла у вогонь” підлив і ведучий тієї вечірки Володимир Остапчук, підписавши свою сторіс з фото як “голодна блогерська туса”.

Спочатку у своєму вчинку Олександр не бачив нічого страшного чи поганого, прокоментувавши це так:

“Найграндіозніша вечірка року відбулася! Це було так кайфово, дякую кожному, хто був вчора! Настільки емоційно, щиро, відверто і по-справжньому, як це було круто! Відсвяткувати своє 29-річчя вийшло гучно. Наскільки гучно, що всі раптово стали суперправильними, і блогери винні у всіх проблемах світу. День пам’яті жертв Голодомору – важливий день. І я поважаю людей, які і правда згадують і запалюють свічку. Але не в сторіз в інстаграмі. А щиро. І не кричать популістськими заявами, які вони правильні і після сторіз з свічкою ідуть в караоке, на концерт, в ресторан з друзями чи на футбол. До чого це лицемірство? Чому люди тільки шукають, кого б це у чомусь звинуватити? Їм настільки скучно жити? Вчора працювало все: телебачення, розважальні шоу, люди святкували весілля і безліч різних забав. Тому досить розпиляти інформаційну “отруту” навколо! Я народився 27 листопада! Я не вибирав цей день. Він вибрав мене! І я не дозволю комусь псувати мій настрій! Святкую так, як захочеться мені!” – написав Заліско.

Проте, згодом, після того як чимало всеукраїнських брендів почали відмовлятися від співпраці з ним, він та інші учасники святкування визнали свою помилку та сказали, що шкодують про ситуацію, яка склалася.

Вчора, 3 грудня, ця історія знову нагадала про себе – помер 75-річний директор Будинку вчених, де відбувалася скандальна вечірка, Роман Славітич. Чимало українців припустили, що саме скандал, в епіцентрі якого опинився керівник закладу, наніс фатальний удар по його стану здоров’я.

І Олександру Заліску знову “дісталося” від користувачів соцмереж, тому чоловік записав емоційне відео із сльозами в очах, коментуючи смерть Романа Славітича.

Блогер висловив співчуття родині померлого та зізнався, що усвідомлює свої помилки. Також він попросив “думати про людей, а також про тих, хто опосередковано став учасниками подій і тих, хто читає новини про це”. Через кілька хвилин він опублікував інше відео, де плаче та емоційно просить людей перестати писати йому жорстокі коментарі і звинувачувати його у смерті чоловіка.

Після цього Олександра Заліска госпіталізували

"Саша два рази втратив свідомість, молю, зупиніться!": друзі блогера Олександра Заліска просять припинити його "хейтити", фото-1

Товариш Олександра, також блогер – Лесик, в своєму інстаграм-сторіз написав, що причиною виклику медиків стала втрата свідомості Заліска і попросив усіх припинити цькувати його друга. Чимало інших блогерів теж закликали людей заспокоїтися і припинити “хейт”, бо висновки уже зроблено.

“Саша 2 рази втратив свідомість, тиск скаче від 160 до 190. Розлад, нервовий зрив”,– написав Лесик.

“Сашу госпіталізували… Прошу вас, припиніть. Молю!!! С*кааа”, – емоційно підписав допис блогер Лесик.

Наразі немає інформації про те, як зараз почуває себе Олександр Заліско.
На жаль, ця скандальна історія, якої могло не бути, обернулася трагічними і сумними наслідками для деяких її учасників. Залишається лише сподіватися, що цей болючий для багатьох урок дійсно стане приводом зробити правильні висновки і вбереже когось від таких помилок у майбутньому.

Джерело.