facebook

“В Україні зросла зарплата у поліцейських”: скільки тепер отримуватимуть правоохоронці

Працівникам Національної поліції України підвищили зарплати. З лютого їхня мінімальна зарплата становить 17 тис. грн. Про те, кому та скільки платять у правоохоронних органах, розповіли фахівці порталу з пошуку роботи Work.ua.

Як інформує “biz.today.ua”, у середньому працівники поліції в Україні заробляють 19,5 тис. грн. При розрахунку середнього показника зарплати в облік беруться зарплати слідчих, детективів та криміналістів, а не лише патрульних працівників.

Розміри зарплат та додаткових грошових винагород працівників правоохоронних органів залежать від:

посади;

спеціального звання;

термін служби в органах поліції;

інтенсивності та умов служби;

кваліфікації;

наявності вченого ступеня чи вченого звання.

Зарплата поліцейського в органах складається з безпосередньо посадового окладу плюс окладу за спеціальним званням, щомісячних додаткових видів грошового забезпечення (підвищення окладу та різні надбавки), а також премій та одноразових додаткових виплат.

Як відомо, на сьогоднішній день влада шукає прийнятну для всіх альтернативу скасованим доплатам у 30 тисяч гривень військовослужбовцям та іншим силовикам у тилу. На виплату таких сум у бюджеті просто немає коштів. Всі розмови на цю тему виявилися популістськими, оскільки додаткові 154 млрд гривень зараз взяти ніде, навіть з урахуванням міжнародної допомоги

Джерело.