facebook

Українцям пояснили, що відбувається після вручення повістки і як має діяти військовозобов’язаний

В Україні триває мобілізація через повномасштабну війну, яку розпочала росія.

Є ті, хто намагатиметься уникнути попадання на фронт, але, як показує практика, військкомати знайдуть кожного. То що робити, якщо вам законно вручили повістку?

У ТЦК розповіли про алгоритм дій після отримання повістки. Начальник мобілізаційного відділення Дарницького району ТЦК у Києві Володимир Новосядлий детально розібрав це питання та дав на нього відповідь, інформує TELEGRAF.

Так, співробітники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) отримують конкретні адреси військовозобов’язаних відповідних спеціалізацій, якими необхідно поповнити лави ЗСУ.

“Маршрут групи визначається згідно з поставленим нам мобілізаційним розпорядженням. Визначається категорія військовозобов’язаних, які підлягають виклику, залежно від цього формують пропозиції щодо повідомлення. Вони затверджуються розпорядженням начальника ТЦК”, — сказав Новосядлий.

Після того, як чоловік отримав повістку, йому потрібно з’явитися до ТЦК у зазначений у документі час. При цьому важливо розуміти, що військовозобов’язаного не відправлять одразу на фронт. Повістка — це лише заклик з’явитися для звіряння даних та документів. З собою необхідно мати такі документи:

паспорт;

ідентифікаційний код;

військово-обліковий документ;

медичні документи;посвідчення водія (за наявності);

інформацію про освіту;

документи про склад сім’ї, наявність дітей або догляд за особами з інвалідністю.

Джерело.