facebook

Рада ухвалила низку важливих рішень щодо пенсії та допомоги на похорон


Народні депутати підтримали законопроєкт №9078 від 3 березня поточного року, яким вносяться зміни до джерела оплати послуги з доставлення пенсій та виплати допомоги на поховання, повідомляється у Telegram-каналі представника Кабміну у Верховній Раді Тараса Мельничука.

Цей документ має на меті на законодавчому рівні нормування питань визначення видатків, що провадяться з Державного бюджету України, зокрема, на соціальне забезпечення.

Законопроєктом пропонувалося внести такі зміни:

  • Оплата послуг за доставлення пенсій, призначених відповідно до статей 54 та 55 Закону України “чорнобильцям”, співробітникам Кабміну, дипломатам, держслужбовцям, співробітникам Нацбанку України, прокурорам, народним депутатам та іншим колишнім чиновникам включно та тим, кому призначено довічне щомісячне грошове утримання, здійснюватиметься із джерел, з яких проводяться відповідні виплати;
  • Виплата допомоги на поховання осіб, які отримували пенсії коштом виділених з Державного бюджету України грошей, які отримували щомісячне довічне грошове утримання у сумі, що становить два розміри пенсії або стільки ж розмірів щомісячного довічного утримання, яке отримував пенсіонер за життя. При цьому враховуються надбавки, підвищення, цільова грошова допомога, додаткова пенсія та інші виплати. Допомога на похорон таких осіб також виплачуватиметься з джерел, з яких і сплачувалася така виплата цим громадянам.
    Вказується, що 272 народні депутати підтримали цей законопроєкт на нещодавньому засіданні парламенту.

Джерело.