facebook

Покарання за ухилення від мобілізація: в Україні почали ухвалювати судові рішення

У Закарпатській області чоловік призовного віку отримав вирок за ухилення від мобілізації.

В Україні від лютого 2022 року триває мобілізація та військовий призов. Суди вже почали виносити вироки чоловікам призовного віку, які намагалися уникнути військової служби.

Так, наприкінці березня в Мукачеві Закарпатської області суд призначив п’ять років позбавлення волі батьку двох малолітніх дітей за те, що він відмовився від мобілізації, про це йдеться у матеріалі ТСН.ua.

Play Video
У вироку зазначається, що, крім двох дітей, чоловік має на утриманні мати-пенсіонерку.

“Допитаний в судовому засіданні обвинувачений провину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України визнав у повному обсязі, пояснив, що дійсно будучи військовозобов`язаним, пройшов комісію ВЛК та був признаний придатним. Він в письмовому вигляді відмовився від призову на військову службу, оскільки в на його утриманні знаходяться двоє малолітніх дітей 6 років і 1,5 місяця, на той час жінка була вагітна. Крім того з ним мешкає і його матір, яка являється пенсіонеркою і також знаходиться на його утриманні. Щиро кається у вчиненому”, – йдеться у рішенні суду.

Як виявилось, суд взяв до уваги щире каяття обвинуваченого та призначив йому три роки іспитового терміну. Тобто призначив умовне покарання.

Джерело.