facebook

“Військовослужбовцям можуть невдовзі повернути виплати у розмірі 30 000 грн”: у Верховній Раді підготували законопроєкт

Українським військовослужбовцям можуть повернути додаткову грошову винагороду у розмірі 30 000 грн. Відповідний законопроект уже зареєстровано у Верховній Раді.

Як інформує “biz.today.ua”, відомо, виплати 30 тисяч гривень залишили тим бійцям, які проходять службу на територіях, включених до районів ведення бойових дій. А ті військові, які мешкають у польових умовах, але не на територіях, які офіційно є зонами бойових дій, не отримують винагороди.

Таке рішення було ухвалено з метою економії. Друга причина – справедливість нібито стосовно того, хто більше ризикує своїм життям, ніж ті, хто в тилу.

Автор законопроекту пропонує повернути доплати не лише військовим, а й поліцейським та рятувальникам, які несуть службу в тилу.

Після скасування додаткової фінансової винагороди військовим, які не беруть безпосередньої участі у бойових діях, їм підвищили зарплати. Але при цьому вищі зарплати не можуть компенсувати тих заробітків, які мали, коли вони отримували додаткові виплати у розмірі 30 тисяч гривень. Мінімальна зарплата у ЗСУ на сьогоднішній день складає всього 20 100 гривень.

В армії негативно сприйняли зниження виплат, адже це підриває довіру військових до влади.

Якщо законопроект про повернення виплат буде прийнятий, то військовим, починаючи від рядового складу і закінчуючи командирами, незалежно від місця їхньої служби, щомісячно виплачуватимуть додаткову винагороду у розмірі 30 тисяч гривень.

Джерело.