facebook

Штам “Дельта плюс” викликає величезну тривогу у медиків. Варіант вірусу виявився ще заразнішим, ніж його попередник, а симптоми та ускладнення, котрі він викликає, надзвичайно важкі.

Як інформує “News-Time”, лікар Тарас Жиравецький назвав нові симптоми штаму “Дельта плюс”. У інфікованих може з’явитися біль у спині, діарея, біль голови, утруднене дихання навіть при нормальній сатурації.

За його словами, основними симптомами є: висока температура, яка може триматися більше 10 днів, нудота, яка провокує втрату апетиту та зниження ваги, а також сухий кашель.

Також у інфікованих може з’явитися біль у спині, діарея, біль голови, утруднене дихання навіть при нормальній сатурації.

“Швидке падіння сатурації у старших пацієнтів. Цей стан важко контролювати без можливості отримувати кисень, тому така велика кількість госпіталізацій. Дуже стрімкий стрибок вгору показників ЦРП (реактивний протеїн чи білок) та феритину — за один чи два дні за попередніх добрих показників”, — розповів Тарас Жиравецький.

Крім того, у хворих знову пропадає запах та смак. Можуть з’являтися тромбози через зневоднення, запалення перикарда та міокарда.

Джерело.