facebook

Окружний адміністративний суд міста Києва просять скасувати постанову Кабінету Міністрів, що стосується обмежень у відвідуванні навчальних закладів здобувачами освіти при менш ніж 80% вакцинованих проти коронавірусу вчителів.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба суду.

«Окружним адміністративним судом міста Києва зареєстровано позов до Кабінету Міністрів України, позивачем зазначений Дмитро Ламза. Позивач просить скасувати Постанову Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 року №1236 (в редакції від 24.09.21) «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобіганню поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» в частині, що стосується відвідування навчальних закладів здобувачами освіти», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, відповідно до оскаржуваних положень, у разі встановлення жовтого рівня епідемічної небезпеки дітям буде дозволено відвідувати дошкільні, спеціальні заклади, 1-4 класи закладів загальної середньої освіти, а також заклади освіти, в яких працює не менше 80% працівників, які мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від коронавірусу, негативний тест тощо. А в разі встановлення червоного рівня – усі працівники повинні мати один із вищевказаних документів.

На думку позивача, положення оскаржуваної постанови є дискримінаційними стосовно працівників освіти.

 

Наразі суд вирішує, чи відкривати провадження у справі.

Як повідомляв Укрінформ, Україна з 23 вересня перейшла у жовту зону епіднебезпеки. Згідно з рішенням Кабміну, заклади освіти зможуть працювати, якщо COVID-вакцинація персоналу становить не менше 80%.