facebook

Під Нікополем 25-річна дівчина для їзди в громадському транспорті міжобласного сполучення “змайструвала” підроблений сертифікат про вакцинацію, який роздрукувала на кольоровому принтері. Проте, творіння дівчини не пройшло перевірку правоохоронців і тепер юній фальсифікаторці світить великий штраф, або навіть обмеження свободи.

Про інцидент розповіли на Facebook-сторінці поліції Дніпропетровської області.
Як зазначають у дописі правоохоронці здійснювали планову перевірку документів пасажирів. Дівчина надала правоохоронцям документ “з явними ознаками підробки”.
Як з’ясувалося в ході досудового розслідування, цей “сертифікат” дівчина виготовила самостійно на комп’ютері, потім роздрукувала на домашньому принтері.

Уточнюється, що випадок стався ще 12 листопада. Вчора ж слідчі за погодженням з окружною прокуратурою оголосили жительці Нікопольського району про підозру за ч. 1 ч. 4. ст. 358 Кримінального кодексу України (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).
Таким чином, порушниці загрожує або штраф у сумі від 850 до 17 тисяч гривень, або арешт до пів року, або обмеження волі до 2 років.

Джерело.