facebook

В останній тиждень листопада МВС Естонії закрило прикордонний пункт “Нарва-2”. Таке рішення пояснюється тим, що скорочення кількості мандрівників через прикордонний пункт позбавляє сенсу тримати його відкритим.

Про це повідомляє ERR.

“Після ретельного аналізу міністерство внутрішніх справ справді ухвалило рішення закрити пішохідний міст, що з’єднує Нарву та Івангород. Хоча і не з міркувань безпеки – як ми вже згадували раніше, цей міст не становить жодної загрози безпеці, бо ним пересуваються тільки люди, які мають посвідку на проживання в Естонії, і громадянами Естонії”, – сказав радник міністра внутрішніх справ Воотеле Пяй.

Він додав, що в результаті аналізу ситуації і консультації з місцевим самоврядуванням, отримано підтвердження, що закриття пішохідного мосту суттєво не порушить повсякденне життя місцевих жителів, в той же час в умовах, що склалися, закриття прикордонного пункту “Нарва-2” доцільне і необхідне з ряду інших причин.

“Насамперед, ми почнемо підготовку до того, щоб у майбутньому міст можна було повністю автоматизувати, а також кількість людей, які перетинають кордон, зменшилася настільки, що немає сенсу тримати кілька прикордонних переходів відкритими”, – пояснив Пяй.

Люди можуть також пройти через головний прикордонний перехід, а департамент поліції та прикордонної охорони зможуть більш ефективно використовувати людські ресурси прикордонного пункту “Нарва-2” в іншому місці.

Джерело.